De roze kast van: Glitziegal

Amanda Glitziegal voor Etoile Luxury Vintage door Ruud Janssen

De roze vintage design garderobekast van Glitziegal 

Amanda Glitziegal voor Etoile Luxury Vintage door Ruud Janssen 

We zijn erg blij je voor te stellen aan ... Amanda. Beter bekend als 'Glitziegal' of 'De koningin van roze'. Ze is super creatief, in alles wat ze doet. We zijn altijd verbaasd over alles wat ze maakt. We hadden de eer om een ​​kijkje te nemen in haar kledingkast en haar vragen te stellen over vintage designer, ons favoriete onderwerp. We kunnen doorgaan over alles wat vintage is. Gelukkig doet Amanda dat ook. 

"Ik hou van klassiek! Maar met een roze twist"

Wat vind je van het concept van het kopen en verkopen van vintage designer items?

Ik steun geliefde items. Er is zoveel overproductie in de wereld, terwijl items - vooral kwalitatieve designertassen - met de tijd alleen maar mooier worden. Een vintage Chanel tas uit de jaren 90 vertelt je meteen een verhaal, is het niet heerlijk om een ​​stukje geschiedenis bij je te dragen? 

Wat is de reden dat u vintage designerstukken koopt?
Ik ben een echte vintage freak. Ik vind het verhaal dat vintage stukken vertellen door de jaren heen erg interessant. Ik hou van leren stukken die jaren (of decennia) meegaan! Ik heb ook veel vintage jassen. In het verleden was er veel meer liefde en aandacht voor materialen en details. Jassen met kralen en pailletten uit de jaren 80 werden toen zoveel beter gemaakt, en de items van tegenwoordig zijn helaas gewoon niet zo goed gemaakt. 

Amanda Glitziegal voor Etoile Luxury Vintage door Ruud Janssen
 
Koop je ooit een nieuw designeritem?
Af en toe koop ik nieuwe designer items. Maar als ik een team kan kiezen, ben ik 100% team vintage.


Hoe ben je met ons in contact gekomen? 

Ik woonde om de hoek van een van jullie winkels in Amsterdam. Elke keer als ik langsliep, werd ik verliefd op het roze Chanel tassen, dus mijn interesse was snel gewekt. 
 
Amanda Glitziegal voor Etoile Luxury Vintage door Ruud Janssen


Wie is je favoriete ontwerper ooit? 

Viktor & Rolf, Gianni en Donatella Versace, Moschino, Gucci, Christian Cowan en The Blonds. 


Wat was je eerste designertas ooit? 

Mijn eerste tas ooit was een Furla, natuurlijk in roze. 


Op welke tassen in je kast ben je echt trots? 

Ik ben erg blij met al mijn tassen, maar mijn droomtas moet nog komen. Wordt vervolgd...


Wat is de tas van je dromen? 

Een lichtroze vintage Chanel. Wacht nog steeds tot deze droom uitkomt. Iedereen? 


Waar koop je je vintage (designer) items? 

At Etoile Luxury Vintage natuurlijk. Maar ik hou ook van Vestiaire Collectief, Kapsalon Heleen Hulsmann en Laura Dols. Ik kocht altijd veel designer vintage items in New York, ik heb een aantal leuke adressen in deze stad voor verborgen pareltjes. Daarnaast ga ik in elke stad die ik bezoek altijd naar een vintage markt of vintage winkel. 
Amanda Glitziegal voor Etoile Luxury Vintage door Ruud Janssen

Houd je van klassieke modellen of meer exclusiviteit als we het over tassen hebben?

Ik hou van klassiek! Maar met een twist. Ik zou geen zwarte kopen Chanel tas, het zal altijd roze zijn. 


Welke tas is de investering echt waard?

Een prachtig roze Chanel zak. 


Wat is het beste, goedkoopste of meest unieke vintage designeritem dat je ooit hebt gekocht?

Dat is zeker mijn gecoördineerde pak van Oscar de la Renta. Dit pak is uit de jaren 80/90. Het is een geborduurde stof met handgenaaide bloemen, grote schouders, gouden knopen en een bodycon rok. Ik begon echt te gillen toen ik dit zag in een van de vintage winkels in New York. Hij past ook perfect en hij was nog zo goed als nieuw. En dit geweldige juweeltje was onder de 100 dollar, heel bizar! 


Heb je ooit een vintage designartikel doorverkocht? 

Ik kan hier heel kort over zijn, mijn antwoord is nee.
Amanda Glitziegal voor Etoile Luxury Vintage door Ruud Janssen
 

Wat zou je andere mensen adviseren om te overwegen bij het kopen van een vintage designertas?

Ik kan mensen hierover adviseren. Bedenk of de tas helemaal bij jouw stijl past. Vraag jezelf: 'Als ik een tas was, zou dit het dan zijn?' Dat is het belangrijkste. Koop een tas waar je blij van wordt en koop de tas niet omdat hij trendy is. Laat je niet leiden door trends, maar droom weg bij een tas waar je een leven lang plezier van zult hebben. Probeer niet impulsief te kopen, maar denk er eerst over na. En als je zeker weet dat je verliefd bent op het item, koop het dan wanneer je het echt verdient. Als je een bepaald doel of iets speciaals hebt bereikt. Op deze manier geeft de tas je een blij gevoel op het moment dat je ernaar kijkt. Laat je de tas elke keer met trots dragen, bij elke outfit. Voeg er een glas bubbels aan toe en zeg hallo tegen je nieuwe droomtas! 

Op zoek naar die ene tas van je dromen? Aarzel dan niet en contact op te nemen!
With love, 
Glitziegal en Livvy

Dankzij
Glitziegal (model)
Ruud Janssen (fotograaf)
Livvy Kurcinak (styliste)
Terug naar blog